Er is altijd van alles te doen in ons museum, weer of geen weer! Voor kinderen hebben we keigave speurtochten, ga op ontdekkingsreis door de boerderij of op stap met Sefke en Doortje, leerzaam en héél erg leuk! Heb je de opdrachten vervuld, alles goed? Laat het zien bij de kassa en je ontvangt een kleine attentie.

Ontdek de verkleedkist in het HONK, dé plek voor kinderen. Trek de kleren aan en zet een petje of mutsje op. Pak een leesboekje en neem plaats in de bankjes van het schooltje. Druk op de knop en laat de miniatuurkermis draaien of speel een van de vele oud-Hollandse spellen. Lekker weer? Dan kun je buiten spelen in het speeltuintje, pak een fietsje, een step of ga racen met de skelter. Voor de kleintjes is er een zandbak.

Elke zondag zijn er speciale kinderactiviteiten, zie website. Het museum is ook dé uitgelezen plek om kinderen kennis te laten maken met de teelt van champignons, asperges en de glastuinbouw. De dag vliegt voorbij, een dagje Locht is inspirerend en verrijkend voor iedereen.