In verband met de aangepaste openstelling en de maatregelen om besmetting te voorkomen vinden niet alle activiteiten plaats zoals je misschien gewend bent.
Er valt veel te ontdekken en te beleven in Openluchtmuseum de Locht. Weer of geen weer, er is altijd wat te doen. We hebben keigave (gratis) speurtochten. Ga met Sefke en Doortje op ontdekkingsreis door het museum, zet de tijd eventjes een eeuw terug, dan zie je hoe het leven er toen uitzag op het Noord-Limburgse platteland. Leerzaam en… heel erg leuk!

Dé plek voor kinderen is het HONK. Hier staat de verkleedkist. Wat droegen kinderen in de vorige eeuw? Je mag alle kleren aantrekken, zet er een petje of mutsje bij op. Leuk voor een herinneringsfoto! Bezoek het schooltje, zet de minikermis in beweging of speel de oud-Hollandse spellen. Lekker weer? Dan kun je buiten gaan steltlopen of ringgooien, fietsen, racen met een scelter of rijden op een tractor. Er is een speeltuintje en de kleintjes kunnen zich in de zandbak vermaken. Op zondagen en in de vakantie vinden er speciale activiteiten plaats.

Er is nog veel meer te zien! Ontdek in de historische boerderij hoe het boerenleven zich hier in de Middeleeuwen afspeelde. Hoe groeien champignons, tomaten en komkommers ? Kun je sla telen op water? Waarom is asperge wit en hoe moet je die oogsten? Ons museum is dé uitgelezen plek om dat allemaal te ontdekken. Op al die vragen vind je een antwoord in het champignon- en aspergepaviljoen en in de tuinderkassen.

Een bezoek aan Openluchtmuseum de Locht is de moeite waard, inspirerend en verrijkend voor iedereen.

Speurtocht

Nieuw is de virtuele speurtocht, die je kunt maken via je mobieltje. Gezellig om zelf, of samen met je  (groot)ouders op zoek te gaan naar de antwoorden. Bij de kassa kun je informatie vragen over alle speurtochten. Scan voor de virtuele speurtocht de QR-code op de folder van Sefke of ga naar delocht.nl/speuren. Heb je de oplossing van een van de speurtochten gevonden, meld het bij de kassa en ontvang een kleine attentie als beloning.