“Worden wat je wilt” , een leuk project rondom de Kinderboekenweek
ONS MUSEUM IN SAMENWERKING MET DE BIBLIOTHEEK
6 tot en met 28 oktober 2021

Worden wat je wilt

Dat is het thema van de kinderboekenweek dit jaar.  Openluchtmuseum de Locht besteedt in de periode van 6 t/m 28 oktober aandacht aan dit onderwerp, in samenwerking met bibliotheek Horst aan de Maas. We willen kinderen in de basisschoolleeftijd kennis laten maken met beroepen van vroeger en nu door middel van workshops.

Alle kinderen zijn welkom, of ze hier in de omgeving wonen of op (herfst)vakantie zijn. De workshops worden verzorgd door vakmensen en duren elk 30 minuten, vanaf 13.30 tot 16.30 uur. Ieder kind mag zich op een dag voor enkele workshops inschrijven. Bij binnenkomst ontvangen de kinderen een kaart waarop de workshops van die dag vermeld staan, waaruit ze vervolgens een keuze maken.

Dromen over later…  Geïnspireerd door  idolen willen ze voetballer, zangeres of influencer worden?  Wij vinden het belangrijk dat kinderen ervaringen opdoen in een levensechte omgeving. Dat kan door deelname aan de workshops, die verdeeld over 7 themadagen worden gegeven. We bieden een gevarieerd programma met als onderwerp cultuur, techniek, verzorging en actie. Door het zelf te doen leer je wat je echt leuk vindt!

Wil je speculaasjes bakken bij de bakker, meedansen met de dansgarde, muziek maken op een jambe? Of teksten maken samen met een rapper, wentelteefjes bakken met een kok, leren spinnen bij een spinster? Het kan allemaal. Bepaal het zelf, maak een keuze uit de diverse workshops. Afhankelijk van het onderwerp kunnen maximaal 8 of 12 kinderen aan één workshop deelnemen. Kom naar museum de Locht. Wees er op tijd bij!

Kom naar de Locht in Melderslo op:
6 of 13 oktober om 13.30 uur.
In de herfstvakantie Noord- Midden op:
19, 20 en 21 oktober.om 13.30 uur.
In de herfstvakantie Zuid op:
26, 27 en 28 oktober om 13.30 uur.

Doe mee met workshops over techniek, kunst en cultuur,
natuur, koken en bakken. Er zijn allerlei workshops over beroepen van vroeger maar ook hippe beroepen van nu. Beroepen als danser, zanger, wasvrouw, klompenmaker, smid of sporttrainer, kok, kapper, brandweer, politie, modeontwerper, automonteur, kunstschilder, fietsenmaker enz.