Verhalen

Excuus voor de vorige versie in uw mailbox. Een smurf drukte op het knopje verzenden, terwijl het nog een concept was. De smurf krijgt straf. Hij zal het niet meer doen.

Elk museum leeft van verhalen.

Zoals wellicht iedereen weet, publiceert het museum sinds het uitbreken van de coronapandemie, met wisselende tussenperioden, verhalen. Verhalen, over talloze onderwerpen, geschreven voor en door vrijwilligers. De bedoeling was om, ondanks de lockdown, het contact tussen het museum en de vrijwilligers levend te houden.  

Inmiddels mochten wij het 50e verhaal ontvangen. Een geweldig resultaat. De redactie wil jullie allemaal hartelijk danken voor zoveel enthousiaste inbreng. En we gaan nog eventjes door. Zolang de voorraad strekt…! Ook geïnteresseerden van “buiten” konden zich via de website aanmelden om de verhalenbrief te ontvangen. Hij wordt inmiddels naar 234 adressen verzonden.

Af en toe ontvangen we reacties of aanvullingen op deze verhalen. Daar zijn we heel erg blij mee. Het leeft…! Zo ontvingen wij een reactie van wethouder Han Geurts op het verhaal “Het varken op zolder” van Nellie Lenssen. Het riep herinneringen bij hem op. Als slagerszoon hielp hij vaak mee in de slagerij, ook bij zijn opa Bille Nöl. Ter illustratie zond hij bovenstaande afbeelding, geschilderd door Hollenders Sjeng.

De redactie,

Marlé de Laat en Jan-Hein de Wit