Speciale veiling

biologische groenten!

In Museum de Locht bevindt zich in het Aspergepaviljoen een prachtige veilingklok, een geschenk van de veiling ZON. Deze klok is in 1908 gebouwd. De klok kwam in de plaats van een zogenaamde akoestische veiling, waarbij de prijs van het artikel werd genoemd van hoog naar laag. Met degene die het eerst “mijn” riep, werd de koop gesloten. De klok (de wijzer loopt langs de prijzen van hoog naar laag) werd gezien als een eerlijkere methode. In plaats van “mijn” te roepen, kan men op een knop drukken. Wie het eerst drukt betaalt, de prijs op de klok.

Elke derde zondag van de maand is de veilingklok in bedrijf. Het is een spel dat vooral is gericht op de kinderen. Leuk en spannend.

Elke tweede zondag van de maand (van april tot en met november) wordt de veilingklok nu ook in bedrijf gesteld voor een serieuze zaak! Uit de regio worden groenten aangeboden. Deze producten hebben het keurmerk “biologisch”.  Het gaat om groenten uit de kas en van de “koude grond”. Er worden voor de verkoop porties gemaakt. Men koopt dus geen grote hoeveelheden, maar porties voor privégebruik.
En dan wordt het spannend..  De spelregels worden goed uitgelegd en dan gaat de echte veiling van start. En wie ‘wint’, die betaalt! Er moet contant worden betaald. Een unieke manier om een mooi product te kopen!
De groente- en fruitveiling is dus op elke tweede zondag van de maanden april tot en met november. Elke derde zondag is de veiling voor de kinderen.

Trouwlocatie

Voor de gemeente Horst aan de Maas is Museum de Locht aangemerkt aan als officiële trouwlocatie. Zie verder de website van de gemeente.

Arrangement Oorlog in de Peel

Bezoekers kunnen voor € 10 naast Museum de Locht ook het Museum “Oorlog in de Peel” bezoeken in een speciaal arrangement. Elke tweede zondag van de maand kan van het arrangement gebruik gemaakt worden. Het vervoer tussen beide musea wordt verzorgd met een militair voertuig. Er is in dat voertuig plaats voor drie à vier personen. Om 13.00, 14.00 en 15.00 uur rijdt een legervoertuig met de belangstellenden van de Locht naar Museum Oorlog in de Peel, en weer terug. Kosten: € 10, voor kinderen geldt de halve prijs.