Openluchtmuseum de Locht is weer open. We heten je als vanouds welkom!
Maar wel met wat nieuwe manieren van doen en laten:

Vanuit de overheid en het RIVM gelden onderstaande richtlijnen in verband met de coronasituatie in Nederland. Het museum volgt deze richtlijnen en vraagt bezoekers bij reservering van een ticket akkoord te gaan met deze richtlijnen.

Maatregelen bij gezondheidsklachten

Met de volgende klachten krijg je geen toegang tot het museum:

 • Heb je verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, keelpijn, lichte hoest of verhoging (tot 38 graden Celsius)? Blijf thuis!
 • Heb je verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid? Blijf thuis, en dat is ook van toepassing op huisgenoten.

Hygiënemaatregelen

 1. Was je handen na contacthandelingen op plekken waar ook anderen geweest zijn.
  • 20 seconden met water en zeep, daarna handen goed drogen met papieren handdoek of blazer. Gooi papier daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
  • Voordat je naar buiten gaat, als je weer thuiskomt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.
 2. Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg in een afsluitbare vuilbak.
 4. Was daarna je handen.
 5. Schud geen handen.
 6. Hou 1,5 meter afstand van anderen.
 7. Draag een mondkapje, dit is verplicht!

Openluchtmuseum de Locht behoudt zich het recht voor deze regels voor veilig bezoek aan te vullen of aan te passen, bijvoorbeeld als richtlijnen van de overheid daartoe aanleiding geven.

Overige voorwaarden

Openluchtmuseum de Locht is lid van de Museumvereniging en volgt de voor musea gebruikelijke richtlijnen en voorschriften.