Openluchtmuseum de Locht is doorlopend op zoek naar nieuwe mensen die ons team komen versterken. Wil je meer weten over de mogelijkheden, neem dan contact op met onze vrijwilligerscoördinator via vc@delocht.nl of neem contact op met het secretariaat, tel. 077-3987320.

Kijk hier voor onze vraag naar vrijwilligers

In Openluchtmuseum de Locht werken uitsluitend vrijwilligers. Er zijn op dit moment meer dan 200 mensen die zich inzetten voor “De Locht”.
Vrijwilligers doen heel uiteenlopende dingen: het ontvangen van gasten, rondleidingen voor groepen verzorgen, activiteiten met kinderen doen, oude ambachten uitoefenen, de horeca bemensen, de tuinen bijhouden, tuin- en landbouwgewassen verzorgen, gebouwen onderhouden, nieuwbouw plegen, onderhouden van het machinepark, de collectie beheren en tentoonstellingen opstellen, de PR verzorgen, ICT beheren, het secretariaat bemensen en nog veel meer. Wij zoeken bijvoorbeeld een klompenmaker! Ook is het mogelijk om bij Openluchtmuseum de Locht stage te lopen als scholier of student. Kijk hier voor de vacatures.

Koninklijke onderscheiding voor Theo Spronk

Theo Spronk is benoemd als lid in de Orde van Oranje Nassau.

Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Gilessen.
Het college van B&W van Venray en alle vrijwilligers van het museum feliciteren hem van harte met deze bijzondere gebeurtenis.

Vrijdag 26 april 2019

Vrijwilliger van de maand

Elke maand wordt een van de vele vrijwilligers hier naar voren gehaald. Het gaat niet om bijzondere prestaties. Elke vrijwilliger van Openluchtmuseum de Locht is bijzonder! En het is goed om van tijd tot tijd op een van de vrijwilligers de aandacht te vestigen. Heb je een tip? Meld het even bij de directeur.

  • Ger Leijsten

    “Ik ben een doener” zegt Ger vol overtuiging. En wat voor een! Vanaf de start was hij al betrokken bij de Locht. Als elektromonteur heeft hij in die tijd heel wat gefikst, deskundig en professioneel. En in alle jaren daarna heeft hij allerhande hand- en spandiensten verricht. De hoed van het champignonpaviljoen heeft hij helpen inrichten. En nog veel meer. Hij heeft ook veel gefilmd voor de Locht.
    Ger heeft een lange loopbaan achter de rug in de champignonteelt. Maar dat is al weer even geleden. Sinds zijn vervroegde pensionering heeft hij zich geen seconde verveeld. Er is altijd wat te doen. Een gelukkig mens, een doener!

  • Frank Janssen

    Deze bakker van de Locht was heel heel lang geleden ook bakker, maar had daarna een lange loopbaan in het onderwijs, afdeling “consumptief”, docent en coördinator en meer. Drie jaar geleden kwam hij bij ons. Dat was een uitdaging. Want een houtgestookte bakstenen oven is heel andere koek. Zijn werk als bakker voor de Locht vindt hij niet alleen leuk. Het is ook heel dankbaar werk, vooral het werk met kinderen of met speciale groepen of bakken met de communicantjes. Maar Frank is meer dan alleen bakker. Hij is een reislustige fotograaf. Te veel om op te noemen. Wij eren in ieder geval de bakker!