Lijst ‘vrijwilligers van de maand’ uit het verleden.

2019

</p>
<p style="text-align: center;">AUGUSTUS</p>
<p>

AUGUSTUS

onbekend

</p>
<p style="text-align: center;">JULI</p>
<p>

JULI

onbekend

</p>
<p style="text-align: center;">JUNI</p>
<p>

JUNI

Joke van Dijk

Joke kwam (van Den Helder naar Leiden naar Cuijk) in 2001 in Melderslo wonen. Om onder de mensen te zijn, kwam ze als vrijwilliger bij de Locht terecht. Dat was een hele belangrijke stap. Zovele jaren later is ze nog altijd blij met haar werk op maandag met de poetsploeg. Joke heeft haar leven gewerkt in bedrijven en winkels. Ze is altijd graag onder de mensen. En thuis kan ze enorm genieten van haar knutselwerk, haar kleine kunstwerkjes. En met haar prachtige tuin is ze gelukkig, en met Grad.
De poetsploeg van de Locht is een hele gezellige groep. Ze kan niet zonder!

</p>
<p style="text-align: center;">MEI</p>
<p>

MEI

Ben Spreeuwenberg

Ben kwam ongeveer tien jaar geleden terecht bij een cursus manden maken. Dat beviel hem wel en zo werd hij een mandenmaker van de Locht. Hij is nog als enige over van een klein groepje. Ben was elektricien en heeft een lange loopbaan gehad op het gebied van installatiewerk voor boerenbedrijven. Het kan verkeren! In de mandenmakerij heeft hij veel plezier. Mensen die hem bezig zien, vinden het altijd interessant. Ook het werken met schoolkinderen bij de schoolprojecten is heel leuk. Dat is mooi werk: kinderen die eerst helemaal niet veel zin hebben, maar dan toch steeds enthousiaster worden. Kinderen leren dan ook heel veel!

</p>
<p style="text-align: center;">APRIL</p>
<p>

APRIL

Carin van Lier

Sinds een jaar werkt Carin bij ons in de horeca. Carin heeft veel meegemaakt in haar leven. Ze woont al weer jaren in Heide, maar komt uit Heythuysen. In haar kamer hangt een foto van haar drie prachtige kinderen (16, 20 en 22). Carin doet meer vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld voor het kookpunt voor senioren en alleenstaanden in Heide en binnenkort bij de schaapskudde. Ze maakt ook graag natuurfoto’s.
De Locht is voor haar een uitdaging. Het fijnst is het, als alles gesmeerd loopt en er goed wordt samengewerkt. Want haar motto is: als anderen tevreden zijn, ben ik ook tevreden.

</p>
<p style="text-align: center;">MAART</p>
<p>

MAART

Michel van Lier

Michel is een jaar vrijwilliger bij ons. Veertig jaar lang is hij chauffeur geweest. Vooral Het internationale werk. Dan kom je in verre oorden en dan maak je veel mee. Verstekelingen op weg naar Engeland bijvoorbeeld. Michel is vrijwilliger landbouw. Samen met Frans en Wim zijn zij de drie musketiers, de mannen die van aanpakken weten. Ze zijn ook samen leerling-stroopmaker. Van de kapel in Blitterswijck (zijn woonplaats) brengt Michel kaarsstompjes mee voor het kaarsen maken met de kinderen. Hij vindt de sfeer hier geweldig. Zijn motto is: een vriendelijk woord is heel veel waard. Waardering voor elkaar is het allerbelangrijkste. Mooi gezegd, Michel!

</p>
<p style="text-align: center;">FEBRUARI</p>
<p>

FEBRUARI

Henny Rouschop

Henny is alweer vier jaar bij ons, na een lange loopbaan in de zorg en later op het gebied van personeelswerk. Voor de Locht is ze vrijwilligerscoördinator en daardoor staat ze midden in de organisatie. Wie kent haar niet! Henny is een duizendpoot, pakt links en rechts van alles op en doet wat er gedaan moet worden. Ze is bijvoorbeeld actief voor tentoonstellingen en schoolprojecten. Henny vindt het ook leuk om zich te verkleden en treedt dus graag op als figurant. Jawel, ze heeft ook nog een privéleven, maar de Locht is wel een héle grote hobby! Dat vinden wij héél fijn.

</p>
<p style="text-align: center;">JANUARI</p>
<p>

JANUARI

Wil van Dijck

Twee jaar geleden werd Wil gevraagd om het secretariaat van de ‘Vrienden van de Locht’ te behartigen. Het is leuk werk en belangrijk voor de Locht. Ze aarzelde wel even: Wil heeft een druk leven. Ze werkt op de administratie van het bedrijf van haar man. Daar is heel veel te doen. Wil is geboren en getogen in Meterik.
Zij en haar man hebben drie kinderen: twee werken ook in het bedrijf. Druk druk druk bij de van Dijckjes! Gelukkig past het werk voor de Locht er nog in. Want ‘Vrienden van de Locht’ is belangrijk voor ons mooie museum!