Lijst ‘vrijwilligers van de maand’ uit het verleden.

2018

</p>
<p style="text-align: center;">AUGUSTUS</p>
<p>

AUGUSTUS

nog onbekend

</p>
<p style="text-align: center;">JULI</p>
<p>

JULI

nog onbekend

</p>
<p style="text-align: center;">JUNI</p>
<p>

JUNI

nog onbekend

</p>
<p style="text-align: center;">MEI</p>
<p>

MEI

Gerrit Peters

Vier jaar geleden leerde Gerrit de Locht kennen tijdens de fietsvierdaagse. Snel daarna heeft hij zich gemeld. Gerrit heeft vele jaren gewerkt bij een installatiebedrijf en zijn baas kan hem nog niet helemaal missen. Maar de Locht is weer eens wat anders en hij vindt het er leuk. Je kunt Gerrit overal voor inzetten. Als er maar iets uit zijn handen komt en hij weer tevreden terug kan naar zijn mooie huis in Beugen. Gerrit en zijn vrouw hebben drie kinderen en twee kleinkinderen. Gerrit houdt van fietsen en wandelen. En klussen. Er is altijd wat te doen. Op de Locht ook. Daarom willen we je niet meer kwijt, Gerrit!

</p>
<p style="text-align: center;">APRIL</p>
<p>

APRIL

Jan Verstegen

Jan is heel lang vrijwilliger geweest, bijna sinds de oprichting van de Locht. Hij was een hele goede rondleider en kon mensen een leuke dag bezorgen. Ook het werken met de kinderen, communicantjes en schoolkinderen, kon hij heel erg goed. Jan is een hele vriendelijke man die graag onder de mensen is. En daar heeft de Locht vele jaren plezier van gehad. Hij heeft ook vele jaren bij de Locht gewerkt als stroopmaker. Inmiddels is Jan 86 en zijn gezondheid laat het niet toe dat hij nog werk doet voor de Locht. Maar we zijn nog lang niet vergeten wat je allemaal voor ons mooie Museum hebt gedaan, Jan!

</p>
<p style="text-align: center;">MAART</p>
<p>

MAART

Carel Jeuken

In de kelder van zijn huis heeft Carel een indrukwekkende klompenverzameling en handmatige klompenmakerij. Hij is de vijfde generatie van een klompenmakers familie. Carel is vrijwilliger geworden tussen 2000 en 2005, maar was al vanaf het begin van de Locht erbij betrokken met demonstraties. Carel is een van de initiatiefnemers van de klompenmakerij op de Locht. Er zijn intussen meer dan 30 klompenmakers opgeleid. Maar er zijn er maar weinig die het vak willen uitoefenen. Dat is jammer en dat gaat Carel aan het hart. Het is een mooi vak. Het belangrijkste is het voetbed. Een goed voetbed is alles, de rest is bijzaak. Laten we zuinig zijn op actieve klompenmakers!

</p>
<p style="text-align: center;">FEBRUARI</p>
<p>

FEBRUARI

Geert Hoeymakers

Geert is sinds 2014 vrijwilliger. Hij kwam een keer kijken naar oude motoren van landbouwmachines. “Alles wat draait en herrie maakt.”, dat vindt Geert interessant. En zo is hij gebleven als vrijwilliger. Hij doet werk zoals ploegen, zaaien en oogsten. Maar ook ander klussen vindt hij mooi: stroop maken, de oven stoken voor de bakker enzovoorts.
Vroeger werkt Geert in de rozen. Tegenwoordig werkt hij halve dagen in Venlo met kartonverpakkingen. Geert is de trotse eigenaar van twee oude tractoren (1954 en 1975). Dat vindt hij interessant. Dat is ook het mooiste bij Museum de Locht: oude spul, dat nog steeds werkt.

</p>
<p style="text-align: center;">JANUARI</p>
<p>

JANUARI

Nellie Lenssen

Nellie is sinds de start betrokken bij de Locht. Het was aanvankelijk het enthousiasme van haar man Piet, dat haar aanstak. Maar ze vond het steeds leuker. Ook al die contacten met mensen! Het was toen een drukke tijd, want Nellie en Piet hadden opgroeiende kinderen én een kwekerij!
Nellie geeft graag rondleidingen, maar ze is vaak ook actief als gastvrouw in de horeca.
De laatste jaren nemen haar activiteiten voor de Locht wat af. Maar er zijn genoeg andere dingen: kleinkinderen, de tuin, bridge, lezen, enzovoorts.
Het bijzondere van de Locht is dat bezoekers zich thuis voelen. Hopelijk zal dat altijd zo blijven.

2017

</p>
<p style="text-align: center;">DECEMBER</p>
<p>

DECEMBER

Miriam van Meijel

In 2016 zat Miriam even zonder werk en stilzitten kan ze niet. En zo kwam ze bij de Locht terecht. Ze doet de horeca en nog veel meer. Miriam houdt van aanpakken en nieuwe dingen opzetten. Ze coördineert de schoolprojecten en werkt zelf mee als dat nodig is.
Miriam heeft naast het werk op de Locht een baan, een studie (commercieel medewerker), een grote tuin enzovoorts. En deze energieke vrouw gaat regelmatig wandelen met haar partner. Voor de Locht heeft ze allerhande plannen. Bijvoorbeeld een nieuwe groepsactiviteit voor volwassenen. Ze heeft het hier helemaal naar haar zin. Dat is duidelijk!

</p>
<p style="text-align: center;">NOVEMBER</p>
<p>

NOVEMBER

Wiet Linders

Wiet heeft een technische achtergrond. In zijn loopbaan is hij uiteindelijk terecht gekomen op kantoor voor allerhande administratief werk. Maar techniek zit in zijn bloed. Hij is al 20 jaar bij ons en bemoeit zich met alles rondom elektriciteit en installaties. Aanvankelijk had hij hier ongeveer een volledige baan. Nu is hij er drie ochtenden per week en soms nog meer. Daarnaast doet hij ook technische klussen voor de Wereldwinkel, voor de hockeyclub en voor zijn geliefde volleybalvereniging. De volleybalclub HOVOC is zijn grootste hobby.
Het is fijn werken bij de Locht, omdat je met je groepje veel vrijheid hebt om het werk in te delen.

</p>
<p style="text-align: center;">OKTOBER</p>
<p>

OKTOBER

Thijs Seuren

Thijs is als 26 jaar vrijwilliger bij ons. Hij heeft 11 jaar gewoond en gewerkt in Australië. In 1970 kwam hij weer terug en heeft daarna alle jaren gewerkt voor een loonbedrijf. Het was een beetje toeval, maar Thijs gaf een rondleiding in het Engels aan twee Australiërs. Dat liep snel in de gaten en sindsdien verzorgt Thijs rondleidingen in Nederlands en Engels.
Thijs tobt met zijn gezondheid en kan daarom niet goed meer wandelen. Maar hij geeft het niet op, want hij is graag bij Museum de Locht. Het omgaan met mensen is heel plezierig en geeft je energie. Gewoon doorgaan, Thijs!

</p>
<p style="text-align: center;">SEPTEMBER</p>
<p>

SEPTEMBER

Onbekend

Deze maand geen vrijwilliger uitgelicht, in verband met ziekte van de redacteur.

</p>
<p style="text-align: center;">AUGUSTUS</p>
<p>

AUGUSTUS

Onbekend

Deze maand geen vrijwilliger uitgelicht, in verband met ziekte van de redacteur.

</p>
<p style="text-align: center;">JULI</p>
<p>

JULI

Mousa Alkayat

Mousa komt uit Mosul (Irak). Hij was biologisch assistent voor een hoogleraar. Plantkunde is zijn specialisme. Hij heeft het bij ons naar zijn zin in de kas en in de tuin. Planten zijn een hobby. Hij heeft een moestuin. In Broekhuizen is hij vrijwilliger in de Theetuin: horeca maar ook veel werk in de tuin!
Mousa en zijn vrouw hebben vier kinderen die alle vier studeren in het Hoger Onderwijs. Mousa is geen prater, een beetje een stille man. Daarom is zijn Nederlands nog niet zo goed. Maar al zegt hij niet veel, hij vindt het heel fijn om tussen de mensen te zijn.

</p>
<p style="text-align: center;">JUNI</p>
<p>

JUNI

Wim Voesten

Wim is nu een jaar vrijwilliger bij ons en hij heeft het helemaal naar zijn zin. Hij werkt bij het onderhoud van de tuin. Wim is vele jaren chauffeur geweest en zit nu zonder werk. Het werken bij de Locht geeft wat structuur in zijn nieuwe leven. Ook het contact met collega’s en het buitenleven vindt hij prettig. Zijn grote hobby is musiceren. Hij speelt tuba. Elke dag. Hij is lid van de fanfare in Swolgen en speelt bij een blaaskapel helemaal in Aarle-Rixtel. Tja, goede muzikanten moet je soms van ver halen... De Locht heeft een zeer muzikale tuinman!

</p>
<p style="text-align: center;">MEI</p>
<p>

MEI

Jo Rutjens

Jo komt als landbouwkundig onderzoeker uit de champignonwereld. Sinds 2013 is hij vrijwilliger. Aanvankelijk bij de commissie champignons, maar al snel bleek hij op veel plaatsen inzetbaar. Hij is een soort multi-secretaris: PR-commissie, werkgroep relatiebeheer, collectiebeleid, digitalisering en nog meer! Jo voelt zich hier op zijn gemak. Het is een omgeving met veel ruimte voor eigen initiatief en daar houdt hij van. Jo vindt het vooral heel interessant om te plannen, te organiseren en draaiboeken op te stellen. Ook het Rode Kruis in de regio Reuver profiteert van zijn tomeloze inzet.
Jo werkt graag achter de schermen. Voor de Locht een stille kracht!

</p>
<p style="text-align: center;">APRIL</p>
<p>

APRIL

Ria van Meer

Ria kwam 10 jaar geleden in Melderslo wonen vanuit Spijkenisse. Ze was net met pensioen vanuit de thuiszorg. Via Huub Poels werd ze geïntroduceerd bij de Locht. Het was liefde op het eerste gezicht. Ria vind het heerlijk om mensen te helpen. Ze is suppoost en doet rondleidingen. Ria is zeer leergierig. Ze wil alles weten en kent inmiddels elke hoekje van het museum. Ze maakt foto’s voor Facebook.
En verder? Huishoudelijk werk bij haar dochter in Horst, Spaans leren omdat haar andere dochter in Spanje woont, zingen bij Merlina, bestuurslid gehandicaptenplatform, uren snuffelen in de bieb. Een bezige vrouw!

</p>
<p style="text-align: center;">MAART</p>
<p>

MAART

Annette Lugas

Sinds 2016 is Annette vrijwilliger. Ze had geen baan en stilzitten is niets voor haar. Inmiddels kennen we haar als een van de mensen van de ontvangstgroep. Annette heeft het erg naar haar zin. Ze heeft in het zomerseizoen vaak meegedraaid. Maar nu heeft ze (gelukkig!) weer werk en kan ze alleen op zondag. Ze doet het erg graag. Annette heeft als hobby handboogschieten. Ze heeft meegedaan aan toernooien, maar daarvoor heeft ze geen tijd meer.
De Locht is voor haar als een warme deken. Iedereen is zo heel aardig en je wordt in je waarde gelaten. Daar zouden veel bedrijven wat van kunnen leren!

</p>
<p style="text-align: center;">FEBRUARI</p>
<p>

FEBRUARI

Hay Gerards

Hay was betrokken bij de oprichting van het champignonmuseum. Hij werkt toen op de veiling en had voldoende kennis van zaken om een bijdrage te leveren. Hij heeft nog vele champignons zitten kleien! Hij is na al die jaren nog steeds suppoost en lid van de commissie champignons. Hay is een doener. Paddenstoelen! Daar weet hij alles van. Hij heeft thuis 385 modellen van alle mogelijke verschillende soorten paddestoelen.
Museum de Locht dat is de vreugde van een goed samenzijn. Koester al die vrijwilligers, want zij vormen de solide basis van dit museum. Dat zullen we doen Hay!

</p>
<p style="text-align: center;">JANUARI</p>
<p>

JANUARI

Karel Droog

Karel is in 2014 met pensioen gegaan als leerkracht. Sindsdien heeft hij zijn leven gevuld met allerhande activiteiten. Het is een doe-mens. De Locht is voor hem een plek om leuk actief bezig te zijn. Hij is van alle markten thuis: horeca, onderhoud, activiteiten op zondag, stroop maken, over stoken, activiteiten voor schoolkinderen, bhv. Hij kwam bij de Locht binnen als bridger tijdens de “Museumdrive”. En van het een kwam het ander. Karel heeft verder een druk leven: kleinkinderen, klussen bij de kinderen, poetsen bij de overbuurvrouw, enzovoorts. Hij heeft energie voor twee levens. Fijn dat je tijd hebt voor de Locht. Karel!