Activiteiten

zondag 12 februari
Kapelconcert 2 Dames 1 piano

Miriam Wijnen en Oksana Bos-Baljva spelen een gevarieerd repertoire vanuit klassiek repertoire aangevuld met diverse stijlen, kleinkunst en soms Limburgs dialect. Miriam Wijnen, is, met haar theaterachtergrond, de “aangever” voor een leuk concert.

€7 – Bestel tickets hier

Kapelconcert 2 Dames 1 piano
Maskers maken

Kom je bij ons een masker maken? Dat kan op zondag 12 februari. Maskers zijn altijd leuk. Ze zijn geschikt om te gebruiken bij een kinderfeestje, maar hier in de omgeving horen ze bij carnaval.

Je kunt natuurlijk eenvoudig een voorbeeld van internet uitprinten. Wij gaan er zelf een tekenen en knippen uit karton. Hiervoor hebben we stevig karton klaarliggen. Wordt het een dier of een fantasiefiguur? Vervolgens gaan we het masker versieren. Je mag het verven en er met stiften op tekenen. Glitters, kraaltjes, veertjes, lintjes? Het kan allemaal. Bepaal zelf hoe het eruit komt te zien.

We maken er een touwtje, een elastiekje of een lintje aan en je kunt het om je oren bevestigen. En nu feestvieren. Veel plezier.

Maskers maken
zondag 19 maart
Kapelconcert Heather

Heather bestaat uit Dorethé Cox (zang), Frenk Huwae (gitaar) en Cor van der Cruijssen (toetsen, accordeon). Ze brengen een mix van Engelstalige ballads en mooie dialectnummers, sommige geschreven door Dorethé. Dit drietal heeft ieder 50 jaar ervaring in de muziek; in vele diverse settingen en stijlen. Ze spelen en zingen samen nog steeds met veel liefde voor de muziek.

€10 – Bestel tickets hier

Kapelconcert Heather
zondag 9 april
Live muziek: Vurdewind

De muziekgroep “Vurdewind” bestaat uit zes muzikanten, die met behulp van onder andere een banjo, gitaar, fluit, viool en drums muziek uit Nederland, Engeland en Duitsland ten gehore brengen.

Dit muziekgezelschap is vast verbonden aan ons museum. In vele weekend treden zij op en verhogen zij de sfeer van gezelligheid. Hun optreden is smaakvol en muzikaal.

Live muziek: Vurdewind
zondag 16 april
Live muziek: Jos Theunissen

Deze middag speelt Jos Theunissen op zijn saxofoon.

Live muziek: Jos Theunissen
zondag 23 april
Live muziek: Mart Vervoort

Muziek verzorgd door Mart Vervoort met accordeon en zang.

Live muziek: Mart Vervoort
zondag 7 mei
Live muziek: Animo Happy Voices – Belfeld

Het Belfeldse koor Animo Happy Voices bestaat bijna 60 jaar. Het bestaat uit 27 dames, onder deskundige leiding van Gerda Hendrikx. De liefde voor koorzang, vriendschap en gezelligheid staat bij de leden van het koor voorop! Animo kenmerkt zich door een groot enthousiasme en inzet, waar plezier in zingen voorop staat. Uiteraard wordt er ook aandacht geschonken aan het gebruik van een juiste stemtechniek en samenzang.

Live muziek: Animo Happy Voices - Belfeld
zondag 11 juni
Live muziek: Blaasorkest De Muziekvrienden Boekel

De Muziekvrienden uit Boekel bestaat uit 25 enthousiaste muzikanten en zijn een gewaardeerd blaasorkest met een breed en divers repertoire. De vereniging is opgericht in 1947 te Huize Padua en is nog altijd met deze instelling verbonden. Op het repertoire staat moderne blaasmuziek zoals pop, rock, Zuid-Amerikaans, tango, Franse chansons, cha-cha, swing, maar ook Tjechische blaasmuziek, dixieland, wals en polka.

Live muziek: Blaasorkest De Muziekvrienden Boekel

Ambachten

Naast de evenementen en activiteiten zijn er elke eerste en derde zondag van de maand ambachtslieden actief, zoals de smid, mandenmaker, spinster, bakker, houtbewerker en meer.