Vintage Elektra – Elektronicaweekend

Vintage elektronica

Op zaterdag 20 en zondag 21 mei is er in Openluchtmuseum de Locht een bijzondere expositie. We laten u niet alleen allerlei elektronica uit vervlogen tijden zien, maar vertellen ook waartoe het diende. We demonstreren indien mogelijk, hoe het allemaal werkte. Reuze interessant voor de liefhebber van apparatuur op het gebied van spanning, stroom en frequenties.

Het betreft veelal elektronica uit de land- en tuinbouw, die in men in het verleden gebruikte. De eerste meet- en regelapparatuur uit de sector, die nog bestond uit knoppen, hendels en schuiven. Maar we tonen ook typische voorwerpen uit ons depot, zoals een oude treintelefoon of de voorloper van een dynamo uit 1700. De ontwikkeling van de apparatuur ging snel.

De behoefte om meer automatisch te kunnen regelen groeide. Door efficiënter te werken kon je meer opbrengst vergaren. De bestaande techniek voldeed niet meer aan de normen of er waren geen onderdelen meer verkrijgbaar. Opleiding en kennis omtrent techniek werden nu noodzakelijk. Ook was er praktisch inzicht nodig om zo’n bedrijf te runnen. En… je moest investeren!

Geïnteresseerden in techniek kunnen deze dagen in ons museum hun hart ophalen. Er zitten juweeltjes tussen. In de basis zaten die oude apparaten echt wel goed in elkaar. Kom kijken en genieten.