Paddenstoelendag

Herfst, paddenstoelentijd! Als het kouder wordt zie je ze plotseling in de natuur overal verschijnen, in het bos op dode of beschadigde stammen of in het veld, paddenstoelen. Wij laten u op zondag 22 oktober kennismaken met champignons en andere, minder bekende soorten eetbare paddenstoelen, zoals oesterzwammen en shiïtake.

Hoe zien die paddenstoelen er eigenlijk uit? Waar groeien ze en hoe? Welke voedingsbodem hebben ze nodig? U kunt het vandaag allemaal bekijken in Openluchtmuseum de Locht. We laten het zien en vertellen erover. Paddenstoelen vervullen in deze tijd een speciale rol in de voeding, ze vormen een belangrijke vleesvervanger. Je kunt ze gebruiken in allerlei gerechten.

Champignons speelden hier in de omgeving een belangrijke rol. Veel inwoners verdienden de kost in de champignonteelt. Hier bevonden zich ook de kenniscentra voor onderzoek en onderwijs. U vindt alles over de teelt en de verwerking van champignons in het Champignonpaviljoen op het museumterrein.

Het interessant om te zien hoe een product, dat je zo vaak koopt in de supermarkt, groeit. Voor kinderen hebben we bakken met champignons klaarstaan. Ze mogen die vandaag zelf plukken. Verder zijn er heerlijke paddenstoelenhapjes en er is gezellige muziek. Kom eens kijken!