Middeleeuws weekend

Op 8 en 9 juli staat Openluchtmuseum de Locht helemaal in het teken van de middeleeuwen. Laat je meevoeren terug in de tijd. Neem een kijkje in onze middeleeuwse boerderij of in het tentenkamp waar we u een presentatie geven van het dagelijkse leven in de middeleeuwen. De geschiedenis komt hier tot leven, beleef het verleden.

Ambachtslieden zijn aan het werk. Ze vlechten manden, smeden gereedschap en bewerken leer of vlas. Er zijn demonstraties houtsnijden, spinnen en weven. Het duo “Ontfanck Gheselle” zorgt voor passende vrolijke muziek. Alle deelnemers zijn in klederdracht uit die tijd. In de middeleeuwse boerderij maken we potage, een gerecht uit die tijd. Proef het eens!

Middeleeuwse bruiloft
Hoogtepunt van beide dagen is de historische middeleeuwse bruiloft. Hoe ging dat in die tijd? U kunt er getuige van zijn, van de bruidsstoet, de huwelijksvoltrekking en de receptie. Een spectaculaire ceremonie, die beide dagen om 11.00 aanvangt. Hoe is de bruid gekleed? Welke geschenken ontvangt het bruidspaar?

Voor kinderen
Ook voor kinderen is er van alles te doen. U kunt samen volop genieten tijdens deze sfeervolle dagen. Ze kunnen poppenkast kijken of schrijven met een veer en zelfgemaakte inkt. Ze mogen hout hakken en er is een verhalenverteller. Spannend! En wat dacht je van kaarsen maken?

Loop lekker rond en ga overal kijken. Doe mee met de activiteiten. Het is leuk en leerzaam. Je zult je niet vervelen.