Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kapelconcertje: Miriam Wijnen en Oksana Baljva

15 maart van 14:00 tot 17:00

€6

Een Nederlandse met theaterachtergrond en een Russisch pianiste en koordirigente. Ze kwamen elkaar tegen in Noord-Limburg.

Miriam Wijnen is afgestudeerd als Neerlandicus, maar haar loopbaan volgt al lang verschillende sporen. Ze is tekstschrijver en redigeert, speelt theater en regisseert. Via haar zangpedagoog kwam ze in aanraking met klassieke liedkunst en opera, via haar ontmoette ze Oksana Bos-Baljva.

Ze maakt creatieve en zakelijke teksten en geeft theatervoorstellingen. Wat tekst betreft kan ze maatwerk leveren, een gedenkteken voor een geliefde of een persoonlijke herinnering, in het Nederlands en in het Limburgs dialect. Zij schrijft een tekst die recht doet aan wensen of gedachten, die mensen haar laten weten. Een lied kan dan een muzikaal gedenkteken worden. De basis van haar repertoire is klassiek, maar ook kleinkunst en lichte muziek zijn haar niet vreemd.

Oksana Bos-Baljva groeide op in Naltsjik (Zuid-Rusland). Op zesjarige leeftijd begonnen haar eerste serieuze piano-privélessen. Na de muziekschool volgde zij het beroepsmuziekcollege en daarna de  conservatoriumopleiding. Met veel plezier begon ze haar volgende studie, koordirectie. Tijdens deze studie gaf ze les op het muziekcollege, theorie en praktijk. Het was een leerzame tijd, waaraan ze met veel plezier terugdenkt.

Ze woont sinds 1999 in Nederland. Ze is pianiste, pianodocent en dirigent van een groot aantal koren. Ook arrangeert ze partituren voor koren, orkesten en solisten in de regio Noord-Limburg.

Over het programma. Midden en eind jaren dertig van de vorige eeuw schrijven Lei Wijnen (1911) en Maria Steeghs (1913) uit Melderslo tientallen brieven aan elkaar. Door dienstplicht en mobilisatie kunnen ze niet samen zijn. Dit optreden is een klein eerbetoon van kleindochter Miriam aan twee mensen uit Melderslo die elkaar liefhadden, Maria Steeghs was haar oma.

Tickets

Tickets voor kapelconcertje zijn te bestellen via info@delocht.nl of op de dag van uitvoering aan de kassa.

Een kaartje kost, inclusief toegang tot het museum € 14. Vanaf 13:30 uur betaalt u alleen voor het concert € 6.
Vrijwilligers en vrienden van het museum betalen alleen voor het concert € 6. Vergeet niet vriendenkaart of vrijwilligerspas te laten zien aan de kassa. Iedere bezoeker voor het concert krijgt ter herkenning een polsbandje.

Gegevens

Datum:
15 maart
Tijd:
14:00 tot 17:00
Kosten:
€6
Evenement Categorie: