Fruitdag

Ons land kent een groot aanbod van diverse soorten fruit. Wij hebben vandaag een presentatie van oude en nieuwe fruitsoorten, waaronder diverse appel – en perenrassen. In de voorbeeldtuin in de buurt van de tuinderkassen kunt u tijdens het seizoen zien hoe verschillende bessensoorten zoals rode, zwarte en blauwe bessen groeien. Ook staan er bramen- en frambozenstuiken.

In Openluchtmuseum de Locht organiseren we elk jaar een Fruitdag. In de stoopmakerij kunt u zien hoe je van appels stroop kookt. In de brouwerij kunt u genieten van een wijnproeverij. Ook de kinderactiviteit staat deze dag in het teken van fruit. De meeste Nederlanders eten te weinig fruit. Fruit is lekker en gezond.

We moeten er met zijn allen veel meer van eten. Minimaal 2 stuks fruit per dag is de aanbevolen hoeveelheid. Vandaar dat wij vandaag speciaal de aandacht richten op fruit. Op onze manier willen we u motiveren en stimuleren om meer fruit te eten. Dat draagt bij aan een goede gezondheid. Gezond snacken, fruit eten!