Bierfestival

Kom op 3 en 4 juni genieten van het bier- en belevingsfestival op het museumterrein van Openluchtmuseum de Locht. Het Gilde Dionysos, het Noord-Limburse gilde voor het maken van bier, kaas, likeur en wijn organiseert dit jaar het Open Nederlands Kampioenschap amateur bierbrouwen.

Proef de tientallen speciaalbieren van diverse kleinschalige brouwerijen uit de regio onder het genot van heerlijke gerechtjes en gezellige live muziek. Er is veel aandacht voor amateur bierbrouwen met lezingen over het brouwproces en demonstraties. Een mobiele proefbrouwerij brouwt ter plekke bier. Op ons museumterrein bevindt zich “Het Brouwhuis”, de thuisbasis van het Gilde.

Het draait echter niet enkel om bier. Deze mooie streek is een echte toeristische trekpleister, bekend van de lekkernijen uit deze regio zoals asperges, champignons en bosbessen. Naast het proeven van bier kun je ook culinair genieten. Beleef Noord-Limburg op de Locht. Op zondag zijn er diverse ambachtslieden aanwezig om hun vakmanschap te tonen.

De entreeprijs voor het festival (museumbezoek inbegrepen) is € 12,50. Hiervoor ontvang je een proefglas en 3 muntjes. Openingstijden festival: zaterdag van 12.00 uur tot 22.00 uur en zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur. Gratis busverbinding van en naar de stations Venray of Horst-Sevenum en Openluchtmuseum de Locht.

Je kunt natuurlijk ook zoals altijd het museum bezoeken voor de normale toegangsprijs of met de museumjaarkaart.

Muziek:
12:00 – 16:00: Wiel Geraats met draaiorgels
13:00 – 16:00: Showband Doe Mar Wa – Bakel
17:00 – 20:00: PCB Sixties Band

Meer informatie: https://www.onk2023.nl/