Beleef de Lente

Dit jaar starten we in Openluchtmuseum de Locht de officiële opening van het seizoen met Pasen. In de afgelopen jaren gebeurde dat altijd het eerste weekend van april, maar we konden pas laat beginnen met de voorbereidingen vanwege onzekerheid in verband met corona.

We gaan dit seizoensbegin uitbundig vieren op beide paasdagen. Verspreid over het hele terrein vinden activiteiten plaats voor groot en klein. Kuikentjes! Kinderen mogen ze vasthouden en knuffelen. En er zijn terraria met reptielen en slangen. Je kunt ze vasthouden of zelfs een slang om je hals en schouders laten hangen. Wie durft?

Op het grote grasveld zijn veel kleinere dieren te zien zoals konijnen en cavia’s. Bij de middeleeuwse boerderij staan schapen met lammetjes, dat geeft een echt lentegevoel. Er is een echte paaseierenspeurtocht uitgezet. Personen in klederdracht lopen rond en delen paaseieren uit aan bezoekers.

Kinderen kunnen een kopje en schoteltje versieren. Helemaal naar je eigen idee. Lukt het niet, dan staan er mensen klaar om je op weg te helpen. Na afloop krijgen kinderen een viooltje om in het kopje te zetten. Kijk maar op de foto hoe leuk en vrolijk dat staat!

Tevens delen we die dagen pompoenplantjes uit. Daar is namelijk een wedstrijd aan verbonden. Wie kweekt de grootste pompoen? Samen met het plantje ontvang je tips hoe je het beste zo’n pompoen kunt telen. Het resultaat kun je dan laten zien op onze Herfstdag. Je krijgt bij het plantje ook een toegangskaartje om op die Herfstdag het museum te bezoeken.

Er zijn diverse ambachten actief en er is een demonstratie van de authentieke veilingklok met biologisch geteelde groenten. Eerste Paasdag zorgt blaaskapel de Blaaskapel Die Rübensammler uit Leunen e.o. voor muziek in de kiosk.

Je ziet, je hoeft je niet te vervelen. Er is valt die dagen van alles te zien en te beleven in ons museum.