Aspergerie

Op zondag 1 mei staat Openluchtmuseum de Locht in het teken van de asperge. Er zijn diverse activiteiten gepland rond deze seizoensgroente, dit streekproduct.

Op het grasveld staan verschillende machines die door de jaren heen gebruikt zijn bij het proces van groei en verwerking van asperges. We vertellen u graag alles over de teeltwijze, het oogsten, de veredeling, de rassen. Waarom is asperge wit? Hoe groeit die? Waarom is die zo duur? Al die vragen kunnen wij beantwoorden.

In het Aspergepaviljoen zijn allerlei kwaliteiten asperges te koop. Door een druk op de knop bepaalt u via de veilingklok zelf de prijs. Ervaar hoe dat “klokken” in zijn werk gaat. Er zijn allerlei sorteringen dik, dun, recht, krom, er mankeert niets aan, allemaal vers. Kies de soort die u wenst en betaal het bedrag dat u ervoor over heeft.

In het Steeltje, het horecagedeelte van het Champignonpaviljoen kunt u smullen van een heerlijke aspergequiche of van groene asperges bereid op de barbecue. In de Brouwerij adviseert het Gilde Dionysos u over de wijn die u het beste bij een aspergegerecht kunt drinken. Tijdens het hele seizoen serveren wij de allerlekkerste huisgemaakte aspergesoep. Die moet u geproefd hebben!

Wist u dat u in ons museum ook in het Nationaal Aspergemuseum bent?