Demonstratie oude ambachten

De spinster is aan het werk. En ook het werken van de houtsnijder is te zien en te bewonderen. Onzeker is of er nog andere ambachtslieden aanwezig zullen zijn. Maar sfeervol is het zeker!

Actie in de smederij en leer bewerken

Altijd weer vrolijke en gezellige muziek! In de smederij zijn smeden aan het werk. Dat is heel interessant om te zien. Ook is er een demonstratie van het ambacht van leerbewerker.

Boerin helpen en kaarten maken

Met de kinderen gaan we de boerin helpen. En we gaan leuke kaarten maken.Kaarten maken. Een eigengemaakte wenskaart voor een speciale gelegenheid, de verjaardag van papa, mama of iemand anders. Ze krijgen een blanco vel papier, door dat te vouwen, krijg je een dubbele kaart.  De voorkant van de kaart mogen ze dan versieren. Om...

Lapjes weven en vlas spinnen

Met de kinderen gaan we een klein werkje maken met een klein weefgetouw. Ook is de spinster actief.

Actie in de smederij

In de smederij zijn smeden aan het werk. Dat is heel interessant om te zien

Pompoenendag en nog veel meer…

Met de kinderen gaan we pompoenen pimpen. Dit jaar doen we het eens helemaal anders. We gaan niet zoals gebruikelijk de pompoen uithollen en er ogen, mond en neus in snijden. Dit keer gaan we de pompoen versieren, pimpen. Dat mag helemaal naar eigen fantasie. We hebben daarvoor veel materiaal klaarliggen, waar je uit kunt...

Kom de boerin helpen en nog meer…

Vandaag mogen de kinderen de boerin helpen. In de smederij is de smid aan het werk. We gaan ook knutselen met herfstmaterialen. De smid is er ook vandaag.

Kom de boerin helpen; er is van alles te doen

De boerin heeft wat klusjes te doen voor de kinderen. In de smederij wordt hard gewerkt. De spinster en de mandenmaker laten je zien hoe zij werken. Ook in de middeleeuwse boerderij is er actie.