Vanwege de coronapandemie mogen musea helaas geen bezoekers ontvangen. Normaal vinden er in de schoolvakanties in Openluchtmuseum de  Locht diverse activiteiten voor kinderen plaats. Nu is dat helaas niet mogelijk. Maar de veerkracht van onze vrijwilligers is ongekend.

Ze bewegen tijdens deze lockdown mee op de golf van online werken en hebben een les “mandenvlechten” voor kinderen van groep 6, 7 en 8 ontwikkeld. In deze online les maak je kennis met het ambacht van de mandenmaker. Hoe gaat die te werk? Wat kun je nog meer maken van vlechtwerk? Tot slot kun je zelf aan de slag met een vlechtwerk van papier.

Daarom willen we ouders en grootouders die in de voorjaarsvakantie een leuke  bezigheid voor hun (klein)kinderen zoeken graag in de gelegenheid stellen om deze online les te gebruiken om de kinderen te vermaken. Leuk en leerzaam. Ga naar schoolprojecten@delocht.nl  en vraag een inlogcode en een stappenplan aan. Veel plezier. Je hoort van ons!

Wil je het mandenvlechten zelf ook wel eens proberen, dan ben je zodra het weer mogelijk is, van harte welkom in Openluchtmuseum de Locht. Daar kun je het vlechten leren van een echte mandenmaker.