Gildedag

Vandaag in Openluchtmuseum de Locht: speciale aandacht voor het Gilde Dionysos. Proeverijen, demonstraties en lezingen. Wil je weten hoe je je eigen bier moet brouwen, wijn moet maken of geef je de voorkeur aan een likeurtje? In het Brouwhuis, hun clubhuis op ons museumterrein, willen de leden er graag over vertellen.

Oorspronkelijk bestond het Gilde uit een groepje enthousiaste wijnmakers. Allengs sloten bierbrouwers en likeurmakers zich bij dit clubje aan. Nu is het uitgegroeid tot een van de grootste gildes van Nederland. Vorig jaar nog organiseerden ze bij ons, met veel succes, het ONK (Open Nederlands Kampioenschap voor amateurbierbrouwers).

De groep werd uitgebreid met een culinaire afdeling. Bier, kaas, likeur, wijn en huisgemaakte lekkernijen, daar draait het om bij het Gilde. Schrijf je eens in voor een cursus wijn maken, bier brouwen of likeur maken. En wat had je gedacht van een workshop kaas maken? Het kan allemaal. Informeer ernaar bij de aanwezige leden of … wordt zelf lid!